Σχετικά με εμάς

Εχεμύθεια, ευελιξία, διακριτικότητα, ηθική, σεβασμός, δέσμευση προς τους πελάτες, αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα των συνεργατών μας απαρτίζεται από δικηγόρους με σημαντική επαγγελματική εμπειρία  στην παροχή νομικών συμβουλών σε επιχειρήσεις, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα  και σε μεγάλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Το εξειδικευμένο νομικό προσωπικό επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη και παρέχει υψηλής ποιότητας νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες .

Το γραφείο αποσκοπεί στην οικοδόμηση μακροχρόνιων επαγγελματικών σχέσεων και δεσμών, βασισμένων στην ειλικρίνεια, την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη και διατηρεί στενή συνεργασία με δικηγορικά γραφεία σε όλα τα  Εφετεία  της χώρας.

 
 

Σημαντική εμπειρία στην παροχή νομικών συμβουλών σε επιχειρήσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 
 
 

Θανάσης Κοντογεώργης

Επικεφαλής Δικηγόρος


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Harvard (Master in Public Policy- Harvard Kennedy School of Government) με έμφαση στα Νομικά, Οικονομικά (Financial Management) και Δημόσια Πολιτική. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει εκπροσωπήσει ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου επιχειρήσεις, συνδέσμους , φορείς, μη κυβερνητικούς και κοινωφελείς οργανισμούς. Έχει συγγράψει γνωμοδοτήσεις για επενδυτικά και πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και της Ελλάδας, για φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Από το 2010 μέχρι και το 2014 υποστήριξε νομικά την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Πέραν της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων και κανονιστικών διατάξεων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, την ενσωμάτωση Οδηγιών κ.α . Διετέλεσε επί τριετία Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), βοηθώντας στην εφαρμογή και ερμηνεία της νέας λογιστικής νομοθεσίας (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα). Ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Τράπεζες και τους εταίρους μας. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που οδήγησε στην επιτυχημένη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2014 και εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις τεχνικές/νομικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Αρθρογραφεί συχνά στον εβδομαδιαίο έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια, ημερίδες και συζητήσεις. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

Συνεργάτες


Τσερέπας Πέλος


Δικηγόρος παρ’ Aρείω Πάγω. Γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2005. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό τίτλο στις ευρωπαϊκές σπουδές. Έχει μεγάλη πείρα στο χειρισμό νομικών υποθέσεων και στην παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης στον Χρηματοπιστωτικό τομέα, τη δικαστική και εξώδικη επιδίωξη είσπραξης απαιτήσεων (recovery procedures) από τραπεζικές συμβάσεις καταναλωτικής, στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης, αξιόγραφα, αλληλόχρεους λογαριασμούς, καταθετικά και επενδυτικά προϊόντα και λοιπές αιτίες, καθ’ όλα τα στάδια της σχετικής διαδικασίας (όχληση, έκδοση εκτελεστού τίτλου, αναγκαστική εκτέλεση) το Εμπορικό Δίκαιο, την Πτωχευτική διαδικασία, τσ Εμπορικά Σήματα, Εμπορικές Συμβάσεις και Μισθώσεις καθώς και στο Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Αγγελική Αντωνοπούλου


Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2003 Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο Kent της Μεγάλης Βρετανίας. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2006. Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας 2010-2012. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη σύνταξη δικογράφων και την παράσταση στα ακροατήρια ειδικά σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου ενώ έχει μακρόχρονη εξειδίκευση στον τομέα των επισφαλών απαιτήσεων και της αναγκαστικής εκτέλεσης. Ταυτόχρονα χειρίζεται τις υποθέσεις που αφορούν στη διαχείριση ακινήτων, των μισθωτικών διαφορών κοκ. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά.

Έλενα Μάρκου


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2012. Μέλος του ΔΣΑ από το 2014. Σημαντική εμπειρία στο τομέα του Αστικού Δικαίου και της Πολιτικής Δικονομίας. (Σύνταξη δικογράφων – Αγωγές Αποζημιώσεων – Αναγκαστική Εκτέλεση - Απαλλοτριώσεις - Διαζύγια και επιμέλεια τέκνων - Διαθήκες - Έλεγχοι τίτλων ακινήτων & Εγγραφές Προσημειώσεων - Μισθωτικές Διαφορές - Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά) καθώς και με υποθέσεις Εμπορικού Δικαίου (σύσταση εταιριών & σωματείων. Παροχή νομικής συμβουλευτικής συνδρομής σε ΑΕ και ΕΠΕ καθώς και παροχής γνωματεύσεων σε Τραπεζικά Ιδρύματα).Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια για τη διαχείριση λογισμικών για την υποστήριξη νομικού γραφείου (Alma).

Κόκκινου Μαριάνθη


Γεννήθηκε στην Κύπρο και αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλίας (LL.M.) με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αλλά και την Πνευματική Ιδιοκτησία. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2006.Δικαστηριακή και συμβουλευτική δικηγορία και ενασχόληση με διάφορους τομείς δικαίου, ενδεικτικά, όπως το αστικό, ποινικό και εμπορικό δίκαιο. Παρακολούθηση σεμιναρίων Νομικού Συμβουλίου Κύπρου για το Κυπριακό Σύστημα Δικαίου (2008). Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Δικηγόρου Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2009.Άριστη γνώση αγγλικών.

Μπαρλάς Ιωάννης


Γεννήθηκε στην Αθήνα και αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο Deree College. Στέλεχος με σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων κι εμπειρία σε θέματα οργάνωσης, δομής και διαδικασιών με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία της εκάστοτε επιχείρησης. Ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η οικονομική διαχείριση, ο έλεγχος κι η τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.
Έχει εργαστεί σε εταιρίες όπως η Εθνική Ασφαλιστική, η τράπεζα HSBC,η SC JOHNSON HELLAS, η INTERNATIONAL LIFE κ.ά

Σοφία Ρίτσου

Εξωτερικός Συνεργάτης


Υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος με 30ετή εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση στον τομέα των ΝPLs / ΝPEs και αρμοδιότητα τόσο σε επίπεδο χάραξης στρατηγικής όσο και επί της διαχείρισης. Βαθιά γνώστης του περιβάλλοντος, των επιχειρηματικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων και των νομικών και θεσμικών περιορισμών που διέπουν την λειτουργία των "κόκκινων δανείων". Ειδική Σύμβουλος επί πενταετία των Υπουργών Οικονομικών επί της αναδιοργάνωσης και αυτονόμησης της Φορολογικής Διοίκησης και Επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Εργασίας του ΥΠΟΙΚ για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αναμόρφωση του εισπρακτικού συστήματος της Φορολογικής Διοίκησης μέσω καινοτόμων διαδικασιών . Μέλος της Επιτροπής Ειδικών Εκκαθαρίσεων (2013-2018), με εγκριτική αρμοδιότητα επί των εισηγήσεων του Ειδικού Εκκαθαριστή για την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν τεθεί υπό ειδική εκκαθάριση. Σύμβουλος επί θεμάτων αποτίμησης δανειακών χαρτοφυλακίων, χάραξης στρατηγικής διαχείρισης και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων, αναδιάρθρωσης εταιρικού χρέους και αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων.
 
Ελληνικα